Uniek concept

Door het nieuwe concept van Concept Wonen met optimale isolatie, ventilatie, warmte en stroomopwekking en uniek luchtdicht bouwconcept, kunnen wij onze woningen standaard aanbieden met een EPC van 0.0.

Tevens hebben wij pakketten samengesteld om de woningen nog meer zelfvoorzienend te maken. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, zodat u klaar bent voor de toekomst!

Z

Hoogwaardige isolatie

De woningen van Concept Wonen zijn hoogwaardig geïsoleerd met
een isolatiewaarde van 8.2 m2K/W. Voor de ramen en buitendeuren wordt standaard tripleglas toegepast. De begane grondvloer is voorzien van een isolatiewaarde van 4,5 m2K/W. Het dak is geïsoleerd met een minerale wol met een isolatiewaarde van 6,0 m2K/W.

Z

Luchtdicht bouwen

Mede door de industriële productie is de schil van de woning nagenoeg luchtdicht. ’s Winters kan de warmte de woning niet uit en kan de koude niet naar binnen. Zo gaat er maar minimaal energie verloren. ’s Zomers is dat natuurlijk andersom, waardoor de woning het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat heeft. En natuurlijk kunnen de ramen gewoon open.

Z

Warmtepomp

De buitenlucht rondom de woning bevat warmte die weer gebruikt wordt om
het tapwater en het water voor de vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping te verwarmen. De luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de lucht en waardeert dit op naar een bruikbaar niveau. De warmtepomp is voorzien van een boiler van 190 liter, wat voor ruim voldoende comfort zorgt voor onder meer het douchen. De warmtepomp is ondergebracht in de installatiekast op de begane grond. De positie van de buitenunit van de warmtepomp zal in overleg op locatie worden geplaatst aan de gevel. In combinatie met de zonnepanelen is dit een betrouwbaar en duurzaam systeem met een prima rendement.

Z

Zonnepanelen

Door het toepassen van zonnepanelen, zorgen wij ervoor dat het stroomverbruik in de woning beperkt blijft. Het dakvlak zal met 24 stuks worden voorzien van hoogwaardige Full-Black zonnepanelen die elk worden voorzien van een APS micro omvormer, waardoor het optimale rendement uit de zonnepanelen wordt gehaald.

Woningtypes

Bekijk de actuele woningtypes van Concept Wonen